TT Meat ble omtalt i Sandnesposten ifm Gaselleprisen 29 Oktober 2023
Fra Sandnesposten:, skrevet av Adrian Hima
For Jørgen Tengs-Pedersen har hobbyen blitt en etterspurt vare i markedet.
Etter å ha bodd seks år i Rio kom Jørgen Tengs-Pedersen sammen med sin kone Marit Cecilie Albretsen hjem til Sandnes. Tengs-Pedersen har alltid hatt en stor interesse for kjøtt, og i 2018 startet han opp selskapet TT Meat.
På Forusbeen 80 åpnet han opp et utsalgssted på 50 kvadratmeter. I butikken som er åpen hver torsdag fra 14 – 18:30 kan man finne blant annet entrecôte, ribbekjøtt, ytrefilet, Tomahawk, T-bone, Picanha og mye annet.
I år kan også bedriften skimte med tittelen Gasellebedrift, som er en kåring Dagens Næringsliv har hatt siden 2003. Her må bedriften blant annet doblet omsetningen over fire år, omsatt for en million kroner første året, ha et positivt samlet driftsresultat og unngått fallende omsetning.
For kjøttentusiasten Tengs-Pedersen lar han regnskapsførerne prate om økonomien, han liker best å prate om kjøttet de har å tilby.
– Da vi kom hjem til Norge klarte vi ikke å finne kvaliteten på kjøttet som vi så i Brasil. Marit oppfordret meg til å gjøre noe med det, og det ble starten på selskapet, forteller han.
Sammen med sin far Tor Tengs-Pedersen treffer Sandnesposten dem en torsdag like før åpningstid. Tengs-Pedersen forteller at mye av hemmeligheten er å håndplukke alt kjøttet selv, og sørge for at det har en høy kvalitet.
– Da vi begynte tok vi kontakt med et par slakterier for å se på muligheten til å håndplukke kjøttet selv, for markedet i dag har en liten andel marmorert kjøtt, og det er nettopp den kvaliteten vi er ute etter, forteller Tengs-Pedersen engasjert.
I 2022 omsatte TT Meat for 8,2 millioner kroner, og fikk et overskudd på 819.000 kroner.
Far Tor Tengs-Pedersen er også med å hjelper til i butikken. Foto: Adrian Hima
Får henvendelser landet rundt
Navnet på den lille hobbybedriften ble TT Meat og den engasjerte etter hvert hele familien til Jørgen.
Far; Tor Tengs-Pedersen, brødrene Eirik og Anders Tengs-Pedersen sammen med Marit Cecilie og Jørgen fikk det travelt med å sende ut kjøtt til de som bestilte.
– Det ble travelt å kjøre ut og mengden jobb økte. En gang sto jeg og famlet i mørket, midt på natta for å levere kjøtt på Bryne og tenkte; Dette funker ikke, ler han.
Dermed etablerte de seg på Forusbeen 80 hvor de kunne ha et møtepunkt og lokale som fungere som hente- og utsalgssted.
I dag kan kundene bruke begreper som «Osloekspressen» og «Haugalandsekspressen» i håp om når neste leveranse vil kjøres ut fra Forus.
Selv om henvendelsene strømmer inn så holder Tengs-Pedersen det nøkternt i å drive en sunn bedrift med fokus på kvalitet i produktet.
– Det handler om å bygge stein på stein, samtidig må vi ha fokus på kvalitet hele tiden. Både i kjøttet og i administrasjonen. Vi har også et stort fokus på kundeservice, og gi dem veiledning i hvordan man tilbereder kjøttet, forteller han.
Samtidig er han klar på at de ikke hadde kommet seg noen plass dersom de ikke hadde hatt alle kundene sine som de setter stor pris på.
– For det finnes mange entusiaster der ute som er like opptatt av kvalitet som vi er, sier han.
– Har du alltid hatt en så stor entusiasme for kjøtt?
– Ja, men det var nok da vi kom jeg fra Brasil at jeg så hvor store forskjeller det var i hvordan man tilbereder det, og hvor mye det utgjør. I Brasil har de noe som heter Churrascaria og det gikk jeg på ukentlig hver mandag helt alene.
– Churrascaria?
– I Brasil kryr det av dem, det er et sted hvor folk møtes og spiser kjøtt. Kokken kan komme til ditt bord og servere deg ulike kjøttstykker rett fra grillen. Jeg spurte dem om smakene, hvorfor det smaker slik, nå kan jeg lukke øynene også vet jeg hvilke kjøttstykke det er, forteller Tengs-Pedersen.
Kun kjøtt
Inne i lokalene er det stilrent hvor man har kjøleskapet fullt opp med ulike kjøttstykker. For bedriften har de vært klare på at de skal være tro mot nettopp kjøttkonseptet for det er det som gir kvalitet.
– Vi får spørsmål hele tiden om vi har diverse ting som steketermometer, men målet har vært å finne det fineste kjøttet. Vi har funnet grillkull og da har vi det, men vi driver ikke å bytter på varer mellom hva som er billigst, forteller han.
Når Tengs-Pedersen ikke er på kontoret er han ute i feltet for å finne kjøttet han kan selge videre. Blant annet samarbeider de med Fatland på Hommersåk, som er Norges nest største slakteri.
– Vi kunne solgt tusen forskjellige ting som har med mat å gjøre, men da hadde vi mistet fokuset. Da kunne vi gjort det om til en Delikatessebutikk, men det er ikke det vi skal gjøre, forteller han.
I de siste tre årene har den ferske gasellebedriften hatt en økonomisk vekst på 478 prosent.
– Det er veldig kjekt å få anerkjennelse for det man holder på med. Grunnen vil jeg si er at vi har en effektiv drift, det er ikke noe papirarbeidet for vi har digitalisert det meste. Samtidig har vi null svinn på kjøttet, og vi vet hvilke sesonger som gjelder. Det er veldig viktig når man ikke har så høye marginer, forteller han.
Du finner kanskje ingen som har mer stolthet i hvert kjøttstykke som Tengs-Pedersen leverer.
– Så hvordan får man tilbereder man det beste kjøttstykket?
– Det vil ta timevis å forklare, humrer han.
– Det må i hvert fall være skikkelig marmorert, også mørner vi alt skikkelig. Ingen får lov til å kjøpe kjøtt av meg før det har blitt marmorert. Bortsett fra en som kom fra Bergen, men da måtte han nærmest skrive under på at kjøttet ikke skulle spises før kjøttet var mørnet ferdig, forteller Tengs-Pedersen med et smil.
Recent Comments